Home Ads

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

"ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ..." στους βιβλίων ορίζοντες...


"ΕΘΙΜΑ ΤΑΦΗΣ" 
της KENT HANNAH


Ένα βιβλίο που είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα ...
Ο τρόπος εκτέλεσης της θανατικής ποινής στην Βόρεια Ιρλανδία ήταν ο εξής. Οι καταδικασμένοι κρατούνταν σε φυλακές μέχρι την περίοδο του βαρύ χειμώνα. Μετά οδηγούνταν σε ένα αφιλόξενο, μακρινό και σκεπασμένο με χιόνια μέρος , όπου αφού τους αφαιρούσαν τα βαριά και ζεστά ρούχα τους άφηναν να πεθάνουν από το δριμύ κρύο και από την έλλειψη νερού και τροφής. Φυσικά οι θερμοκρασίες ήταν πολύ κάτω του μηδενός και έτσι το κρύο ήταν πάντα ο εκτελεστής τους και μάλιστα γρήγορα.
Βόρειος Ισλανδία. Μια γυναίκα καταδικάζεται σε θάνατο για την άγρια δολοφονία δυο αντρών. Ελλείψει κάποιας κατάλληλης φυλακής, μια οικογένεια αναγκάζεται να την «φιλοξενήσει» μέχρι την εκτέλεσή της. Όσο οι καθημερινές εργασίες στον κρύο τόπο φέρνουν τους χαρακτήρες κοντά, τόσο εξανθρωπίζεται η ένοχη στα μάτια τους. Για να πω την αλήθεια, το βιβλίο της Hannah Kent δε θα έλεγα ότι ανήκει στα βιβλία τρόμου , γιατί εκτός από υποβλητική ατμόσφαιρα δεν περιλαμβάνει κάποια υπερφυσική αποκάλυψη. Είναι όμως τόσο καλογραμμένο, έχει αποσπάσει τόσα βραβεία κι έχει μια τέτοια ματιά στο ρόλο της γυναίκας, που δε θα ήθελα να σας στερήσω μαζί με τα όσα ξέρουμε για αυτό και αυτές τις πληροφορίες .Είμαι σιγουρη ότι κάποιοι από σας θα τις βρειτε ενδιαφερουσες...

"ΕΘΙΜΑ ΤΑΦΗΣ" της KENT HANNAH
Εκδότης: ΙΚΑΡΟΣ
Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ...

ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ, ΤΟ 1829, η Άγκνες Μάγκνουσντότιρ καταδικάζεται σε θάνατο για τη συμμετοχή της στη βίαιη δολοφονία του εραστή της. Με απόφαση του Νομαρχιακού Επιτρόπου Μπγιορν Μπλόνταλ περνάει τους τελευταίους μήνες της ζωής της στο αγρόκτημα του Νομαρχιακού Υπαλλήλου Γιον Γιόνσον, στο ίδιο σπίτι με τη γυναίκα του και τις δυο τους κόρες. Τρομοκρατημένη από την παρουσία μιας φόνισσας η οικογένεια αποφεύγει κάθε επαφή με την Άγκνες. Μόνον ο Τότι, ο νεαρός ιεροδιάκονος εφημέριος, διορισμένος πνευματικός της, προσπαθεί να την στηρίξει και να την συντροφέψει ως το τέλος. Καθώς οι βδομάδες περνούν, η δύσκολη αγροτική ζωή αναγκάζει τα μέλη της οικογένειας να δουλέψουν πλάι πλάι με την Άγκνες. Η ιστορία της ξεδιπλώνεται σιγά σιγά και τόσο το ζευγάρι, όσο και οι δυο κόρες του, συνειδητοποιούν με φρίκη ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που νόμιζαν.
«Μια ιστορία πλημμυρισμένη με θρύλους, ποίηση, αλλά και την πίκρα μιας χαμένης ζωής... Καθώς ο χρόνος της Άγκνες τελειώνει μέρα με τη μέρα, οι συγκλονιστικές περιγραφές της Κεντ αφήνουν τη γεύση τους... Ακόμα και η φρίκη του τέλους, ο τρομερός φόβος της Άγκνες, γίνονται εικόνες που αγγίζουν την τελειότητα» (Sunday Telegraph)
«Τα "Έθιμα Ταφής" είναι ένα μυθιστόρημα άξιο να σταθεί δίπλα στο "Άλλο πρόσωπο της Γκρέις" της Μάργκαρετ Άτγουντ και στην "Αληθινή ιστορία της συμμορίας Κέλι" του Πίτερ Κάρεϊ» (Sunday Times)
«Σπάνιος συνδυασμός ιστορικού και αστυνομικού μυθιστορήματος. Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά, ενδιαφέροντα, αξιόλογα βιβλία που διάβασα φέτος. Με σκηνικό το γυμνό, παγωμένο τοπίο της Ισλανδίας του 19ου αιώνα το μυθιστόρημα ξετυλίγει υπέροχες περιγραφές, που αποκαλύπτουν τις σκληρές συνθήκες ζωής των γυναικών της εποχής και αμφισβητούν τη δικαιοσύνη της δικαιοσύνης» (Kate Mosse)
«Υπέροχο και συγκλονιστικό, το βιβλίο "Έθιμα Ταφής" θ' αγγίξει την καρδιά σας» (Charlotte Rogan, συγγραφέας της Λέμβου 14)
«Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας για την οποία συζητούν όλοι» (Guardian)

στην φωτογραφία που σας βάζω εδώ εκτελέστηκε η τελευταία θανατική ποινή στην Ισλανδία. Σου έβγαζαν το μπουφάν και σε αφήνανε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *