Home Ads

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

"ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ"

ΒΙΒΛΙΟΙΣΤΟΡΙΑ :
ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΙΗ ΔΕΛΗΓΙΏΡΓΗ

"Σήμερα είμαστε ζωντανοί "
Συγγραφέας: Εμμανουέλ Πιρότ
από τις εκδόσεις Πατάκη 

Δεκέμβρης του 44' Αντεπίθεση των Γερμανών στις βελγικές Αρδεννες .Ένας εμπιστεύεται τη Ρενέ ,μία μικρή εφταχρονη Εβραία ,σε δύο Αμερικανούς στρατιώτες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο μυστικούς Γερμανούς καταδρομείς, με αποστολή να σαμποτάρουν τα συμμαχικά στρατεύματα. Οι δύο Ναζί αποφασίζουν να εκτελέσουν το παιδί. Τη στιγμή που ο Ματίας πάει να τραβήξει την σκανδάλη,το βλέμμα του παιδιού τον φέρνει αντιμέτωπο με την ίδια του τη φύση. Στρέφει το πιστόλι,η σφαίρα βρίσκει τον άλλο στρατιώτη και η μοίρα του ανατρέπεται.
Τότε ξεκινά η φυγή από τον θάνατο,το ψέμα και τη μοναξιά,σε μία απέλπιδα προσπάθεια επιβίωσης μέσα στον παραλογισμό του πολέμου.
Με μια ανθρωπότητα κλονισμένη από το αποτρόπαιο του ολοκαυτώματος να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί,ο Ματίας και η Ρενέ ιχνηλατούν την αλήθεια σε μονοπάτια της ψυχής οπου τα όρια ανάμεσα στο σκοτάδι και στο φως δεν είναι πλέον ορατά.
Η ιστορία ενός Ναζί και μιας μικρής Εβραίας,ένα καθηλωτικο μυθιστόρημα που πρίν μερικά χρόνια δεν θα μπορούσε να έχει γραφτεί.
Μια αφήγηση που σπάει τα στερεότυπα για να μας θυμίσει πως ο πόλεμος δεν είναι μαύρος η άσπρος.
Ο πόλεμος γράφετε με χρώμα γκρίζο, λερωμένο με αίμα. Και αυτό που στο τέλος απομένει δεν είναι παρα η πρωταρχική βούληση για ζωή και η ξεγυμνωμενη ανθρώπινη φύση
Ένα Αριστούργημα αντάξιο του Τρυφο Les Temps Modernes
Έτος έκδοσης 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *