Home Ads

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΕΝΑ ΔΡΑΜΙ ΔΥΝΑΜΗΣ

Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή για το βιβλίο

<<ΕΝΑ ΔΡΑΜΙ ΔΥΝΑΜΗΣ>>  του Γιώργου Τζιτζικάκη από τις εκδόσεις Ωκεανίδα

Λίγα λόγια από μένα...
     
Το <<Ένα δράμι δύναμης >>...είναι ένα ταξίδι στον σκληρό κόσμο της νύχτας στην Αθηνά.
Πολλές φορές διαβάζοντας το, ένοιωσα το στομάχι μου να σφίγγεται. Δεν είναι το ότι έχουμε να κάνουμε με πράγματα που τα ακούμε για πρωτη φορά ή που δεν τα ξέρουμε... Είναι η γραφή του Τζιτζικάκη που τα ζωντανεύει σαν να τα ζει ένα γνωστό σου πρόσωπο...


Έχει κανείς την αίσθηση πως βρίσκεται απέναντί σου και το ακούς να στα αφηγείται... Μπορεί να ναι κυνικό και ωμό αυτό το βιβλίο σε αρκετά σημεία... αλλά πως αλλιώς θα μπορούσε να μεταφερθεί όλο αυτό το <<σκοτάδι>> και η <<δυσωδία >> του σκληρού κόσμου της νύχτας....χωρίς στολίδια παρά μόνο αληθινά και ρεαλιστικά όπως έτσι και αλλιώς είναι τα πράγματα. Τι μας ενοχλεί λοιπόν...το περιτύλιγμα ή το περιεχόμενο...
Αυτό που σε <<χαλάει>> ίσως ...είναι η αίσθηση ότι όλα αυτά, στα οποία αναφέρετε το βιβλίο... είναι πέρα για πέρα αληθινά όσο και αν θέλουμε να τα κρύβουμε κάτω από το πατάκι...
Υπάρχει όμως ένα υπέροχο για μένα μήνυμα, πίσω από όλα αυτά...ένα μήνυμα , που η τόση <<ωμότητα >> για την οποία κατηγορήθηκε αυτό το βιβλίο...το κάνει ακόμα πιο ηχηρό και μοναδικό...Πως ακόμα και ο πιο σκληρός άνθρωπος έχει ανάγκη την αγάπη, πως την αποζητάει γιατί ξέρει πως μόνο αυτί λυτρώνει.
Ο Νο, ένας άνθρωπος της νύχτας...τόσο βρόμικος και σκοτεινός που θαρρείς πως η νύχτα γεννήθηκε μέσα του...και όχι ότι τον ρούφηξε στα σκοτάδια της. Από τους πιο <<άξιους>> εκπροσώπους της, που όμως όσο σκληρός κι αν είναι ότι και να χει κάνει, ότι και να του χουν κάνει, τίποτα δεν σκότωσε την παιδικότητα μέσα του. Είναι ένα πληγωμένο παιδί που η ζωή τον οδήγησε σε έναν δύσκολο και σκληρό κόσμο. Του αρκεί όμως να θυμηθεί την μάνα του για να ξαναγίνει εκείνο το παιδί και να ξανά πιστέψει στην αγάπη... Να ξαναθυμηθεί...την αγάπη της, την αγκαλιά της, τα λόγια,την φωνή της.
Μεγάλο πράγμα τελικά η αγάπη της μάνας... Ιερό και θαυματουργό...Μάλλον ιερό...γιατί είναι θαυματουργό...
Και όταν αυτό το θαύμα ζωντανεύει ξανά τα πάντα μέσα του,
είναι πια έτοιμος και να αισθανθεί ξανά αγάπη και να την δώσει...
Ένα υπέροχο βιβλίο... Απλά καταπληκτικό...Ένα βιβλίο που ξέρεις ότι όσες φόρες και να το ξαναδιαβάσεις δεν θα σου φαίνεται ίδιο πότε... και νέα μηνύματα θα βρίσκεις και θα γεμίζεις συναισθήματα...
Ναι είναι πολύ διαφορετικό από το <<δάκρυ του αηδονιού>>...
ίσως αυτό να <<χάλασε >> κάποιους...ίσως να περίμεναν πάλι από αυτόν ένα ακόμα τρυφερό βιβλίο...όμως για μένα φαίνεται και από αυτό ο κάλος συγγραφέας.
Σαν έναν καλό τραγουδιστή που μπορεί να πει τα πάντα, έτσι είναι και ο καλός συγγραφέας για μένα μπορεί να γράψει εξίσου καλά για ότι του αρέσει,για ότι τον εμπνέει...
Και μιλάμε για έναν νέο συγγραφέα, που τολμάει να δοκιμαστεί και άλλου... που δεν βολεύεται στις δάφνες του...ε...!!!! αυτό για μένα μόνο το μπράβο μου αξίζει...!!!


Περιγραφή

«Ευχή σ’ το δίνω, μη βρεθείς στην ανάγκη των ξένων… Μόνο η μάνα σου και ο πατέρας σου είναι δικοί σου άνθρωποι· κι αν κάνουν κάποτε μια χαζομάρα, βρες το κουράγιο και συγχώρεσέ τους, γιατί οι ξένοι, να το θυμάσαι, οι ξένοι είναι πιο παγωμένοι κι από τους χειρότερους κακούς». Καστοριά‐Βόλος‐Χανιά‐Αθήνα, το οδοιπορικό επιβίωσης ενός παιδιού στους δρόμους. Με άλλο όνομα τον φώναζε η μάνα του, η Καλλιόπη, με άλλο τον έμαθε η νύχτα να απαντά. Ο ήρωάς μας θα δώσει τη μεγαλύτερη μάχη του για να κρατήσει ζωντανό το παιδί που κουβαλά κρυμμένο μέσα του. Ποτέ δεν ξέχασε το άδικο που τον στιγμάτισε, και σήμερα, χρόνια μετά, το ίδιο αγρίμι μέσα του ζητά να αναμετρηθεί με την κόλαση για να βρει λύτρωση και ελπίδα για αγάπη. Όταν τα ’χεις χάσει όλα, όταν όση δύναμη κι αν έχεις νιώθεις πως δεν αρκεί, κάνεις κουράγιο, τόσο πολύ κουράγιο, που ούτε κι εσύ ο ίδιος δεν πιστεύεις στις αντοχές σου∙ εκείνες τις στιγμές όμως, μονάχα ένα δράμι δύναμης σου λείπει για να συμπληρώσεις την ισχύ σου, να αντεπιτεθείς και ν’ αλλάξεις ολόκληρη τη ζωή σου.
Μονάχα ένα δράμι…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα....

Ο Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης γεννήθηκε το 1981, ζει στην Αθήνα και κατάγεται από τα Χανιά.
Εργάζεται στον τομέα της Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας, έχει σπουδάσει Διοίκηση Αθλητικών Επιχειρήσεων και Δημόσιες Σχέσεις, είναι Διαιτητής Ποδοσφαίρου του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών και από το 2008 κατέχει τον τίτλο του Reiki Therapist Of Usui System of Natural Healing.
Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή ξεκινά από τα εφηβικά του χρόνια όταν στα δεκαεπτά του κερδίζει βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το διήγημά του «Ο Ζητιάνος».
Έκτοτε, βιβλία του έχουν εκδοθεί, κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές συλλογές πλάι σε καταξιωμένους σύγχρονους πεζογράφους και στίχοι του έχουν μελοποιηθεί.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
---ΕΝΑ ΔΡΑΜΙ ΔΥΝΑΜΗΣ.... ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2016)
---Τ' ΑΗΔΟΝΙΟΥ ΤΟ ΔΑΚΡΥ....ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2015)
---ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΚΟΛΑΣΗ ... ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ... ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥΣ (2012)
---ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ....ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΛΚΟΣ (2010)
                                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε Στην Σελίδα Μας

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σχόλια Αναγνωστών

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *